Henkilöhaku

Henkilöhaku on harrastuksena monipuolinen ja mielenkiintoinen laji. Se vaatii sekä koiralta että ohjaajalta monipuolisuutta ja toisaalta hieman omistautumista lajiin. Koiralta henkilöhaku vaatii hyvää paineensietokykyä, fyysistä kuntoa, itsenäisyyttä sekä rohkeutta. Hyvä hakukoira on utelias ja sosiaalinen, jolle jo pelkästään juokseminen ja etsiminen ovat itsessään palkitsevia asioita. Henkilöhaku harrastuksena vaatii sitoutumista ryhmätyöskentelyyn ja säännöllisiin treeneihin sekä mukana oloon oli sää minkälainen tahansa. Treenit kestävät useimmiten 2-3 tuntia.

Vaikka haku lajina vaatii paljon niin paljon se myös antaa. Henkilöhakua harrastavissa ryhmissä on yleensä eri-ikäisiä, -rotuisia ja -tasoisia koiria ja tietysti erityyppisiä ja koulutustavoiltaan poikkeavia ohjaajia. Haku kehittää valtavasti ohjaajan koiranlukutaitoa ja parantaa suhdetta omaan koiraan.

VPY:n pekoryhmä toimii pääasiassa Vantaan alueella. Pyrimme järjestämään treenejä kerran viikossa. Ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti pelastusetsintöjä, mutta myös pk/ipor-hakua on mahdollisuus harjoitella. Ryhmällä on omat facebook-sivut, joissa ilmoitetaan treenien ajankohdasta ja paikasta, siellä myös treenaajat ilmoittautuvat treeneihin.

Jos haluat päästä tutustumaan lajiin ja ryhmään se onnistuu ottamalla yhteyttä vpy.peko(at)gmail.com.

 

Sivun kuva © Yussuf El-Khouri